Søstrene Bisp slår teser op – Lindhardt og Christiansen

Hvis Martin Luther havde levet i dag, ville han formentlig være en skarp – og måske irriterende – debattør på de sociale medier. Luther brugte datidens nye medier. Han fik trykt flyveblade med sine tanker, og han slog teser op på kirkedøren i Wittenberg.

Nu går biskopperne Marianne Christiansen og Tine Lindhardt – på nogle områder – i Martin Luthers fodspor, når de i dk4s nye programserie beder en række personer slå en tese op – som i dag ligeså godt kunne være et tweet.

I programserien, ”Søstrene Bisp slår teser op”, der produceres i samarbejde med Haderslev stift og Fyens stift, giver de to biskopper et indblik i nogle af Luthers hovedtanker, og de afdækker sammen med deres gæster, hvordan den reformation, som begyndte med Martin Luther, fortsætter i dag.
I dette første program i serien ses de to biskopper sammen. De præsenterer deres yndlingscitater af Luther, vurderer, hvad Luther ville have ment om kvindelige præster for ikke at sige biskopper, men ser også på Reformationens betydning i dag og præsenterer gæsterne i de øvrige programmer i serien.