Selskabsadvokaten – Iværksætteri

Selskabsadvokaten sætter fokus på, hvad der skal til for at være iværksætter og giver en forklaring på, hvorfor iværksættere er så vigtige for det danske samfund.
Asger Aamund besøger Selskabsadvokaten, Troels Wenzel Østergaard, og giver sin kontante formel på, hvad der skal til for at få flere iværksættere i Danmark, og hvad samfundet kan gøre, herunder fordelene ved at sætte skatten ned og gøre universiteterne mere elitære. Asger Aamund giver et unikt indblik i sit arbejde for at starte en offentlig investeringsfond med en investeringsevne på 2 mia. kroner årligt. Han beskriver tillige behovet for, at en iværksætter skal være en pioner og ikke en pivert og fortæller, hvorfor Danmark risikerer at sætte førertrøjen inden for biotech over styr.
Serieiværksætteren Martin Thorborg fortæller om livet som autodidakt iværksætter, om sit virksomhedssalg af Jubii til Lycos for 100 mio. euro som dog, før han og partnerne fik pengene ud, fik barberet gevinsten ned til 100 mio. kroner. Martin Thorborg fortæller om følelsen da pengene forsvandt, og hvad der motiverer ham til at være iværksætter. Han giver sin analyse af hvad en iværksætter skal tåle for at opnå succes, og at det oftest mindst tager 5 år for at skabe en virksomhed samt erfaringerne med professionelle investorer. Martin Thorborgs bud på en styrkelse er, at iværksætteriet har bl.a. konsekvenser for personskatterne, da han mener at det er alt for dyrt at ansætte de første medarbejdere. Læs mere på www.selskabsadvokaterne.dk