På tur til… Krydstogt Alaska

Alaska er også kendt som Den sidste Vildmark, og ikke uden grund. I det næste program i serien På Tur Til, kommer vi helt tæt på noget af verdens mest uberørte natur, med krydstogtsskibet Explorer of the Seas.

Rejsen tager udgangspunkt i den amerikanske storby Seattle, hvorfra turen går nord på, mellem de mange øer i Alaska Inside Passage og op til Alaskas hovedstad Juneau – en by man kun kan komme til med båd eller vandflyver, da den er omgivet af høje bjerge og storslåede gletsjere.

Næste stop på rejsen er byen Skagway, hvorfra guldgraverne kæmpede sig igennem det barske White Pass, og videre ind til Klondike, under guldfeberen i slutningen af 1800-tallet. I Endicott Arm fjorden kommer skibet helt tæt på den kælvende Dawes gletsjer, inden rejsens sidste mål, nemlig byen Victoria, der ligger på Vancouver Island i Canada, hvorfra vi også tager på hvalsafari.

Undervejs skal vi selvfølgelig også se nærmere på livet ombord på Explorer of the Seas – hvor det kun er muligt at kede sig, hvis man selv gør en aktiv indsats for det. Se med når vi sender På tur til Alaska, her på dk4.

Du kan læse mere om krydstogtsferier på http://www.rejseavisen.dk/krydstogter