Ministrene fra Borgen – Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Gæsten i denne udgave af programserien ”Ministrene fra Borgen”, hvor Lars Løkke Rasmussen og hans 21 ministre på skift fortæller om deres politik, er økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille. På det indenrigsministerielle område fortæller ministeren om ændringer i valgloven, der gør, at en gruppe mennesker, der ikke før har haft valgret, nu får det og en anden gruppe, der før har kunnet stemme ved kommunalvalg, bliver frataget den. Ministeren redegør også for de tre ’overkommunalbestyrelsesmedlemmer’, staten udpeger i kommuner, som huser ghettoer. Omdrejningspunkt for ministerens samtale med Kaare R. Skou er i øvrigt de herskende gode tider, men også hvad vi kan gøre for at fastholde dem, før kapitalismen løber ind i sin næste krise.

Programvært er journalisten og forfatteren Kaare R. Skou.

I programserien ”Ministrene fra Borgen” har dk4 sat samtlige 22 ministre i regeringen stævne for at få dem til at fortælle om deres politik og deres visioner. Hvad lykkedes, og hvad vil de nå at have igennem i Folketinget inden valget til næste år?
Indholdet er 55 minutter dansk politik pr. minister – lidt for politiknørder måske, men bygget op så alle kan følge med, og så vi får et indtryk af, hvor blandede forretninger, den enkelte minister i virkeligheden sidder med det politiske ansvar for.
Samtalerne styres af journalisten og forfatteren Kaare R. Skou, der har 30 års erfaring med journalistik blandt politikerne på Christiansborg. Ja, egentlig havde Kaare R. Skou trukket sig tilbage fra Borgen, men nu er han tilbage på dk4.
I løbet af programmerne vil Kaare R. Skou også – vanen tro – sammen med ministrene fortælle danmarkshistorien om, hvorfor lovene er kommet til at se ud, som de gør.