Tysklands valg – Europas skæbne – Per Stig Møller og Matlok

Tysklands valg - Europas skæbne - Per Stig Møller

Udsendelsesrækken „Dansk-Tysk med Matlok“ er på grund af det tyske valg udvidet med ekstra-programmer under overskriften “Tysklands valg – Europas skæbne”.
Den 24. september er der valg i Tyskland, en vigtig afgørelse for Tyskland, men også for Danmark og Europa.
På dk4 interviewer vi i denne anledning danske politikere og personer, som har et særdeles godt kendskab til Tyskland.
I denne udgave af programrækken møder Siegfried Matlok en person, som i Danmark er en af dem, som kender mest til vores udenrigspolitik, til Tyskland og Europa. Personen er Per Stig Møller, som var dansk udenrigsminister fra 2001 til 2010 og var med til historiske afgørelser som fx Irak-krigen og den danske deltagelse heri samt EU’s topmøde i 2005 i København og udvidelsen med de østeuropæiske lande. Den tidligere konservative partiformand, har også været miljøminister samt kultur- og kirkeminister, men i dette program drejer det sig om hans store udenrigspolitiske kompetence og erfaring, internationalt bl.a. som dansk formand for EU´s ministerråd og i det danske formandskab af FN’s sikkerhedsråd.
I sin tid som udenrigsminister lærte Per Stig Møller tre meget forskellige tyske udenrigsministre at kende: den Grønne Joschka Fischer, den Liberale Guido Westerwelle og Socialdemokraten Frank-Walter Steinmeier, som netop er blevet valgt som Tysklands nye præsident.
I samtalen spørger Matlok især til Per Stig Møllers egne dansk-tyske erfaringer, til hans forventninger til det tyske valg og til hans bud på det fremtidige dansk-tyske samarbejde i et nyt Europa.

Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.